Nieuwe tegemoetkoming aan thuiswerkers: groene thuiswerkbox voor thuiswerkende werknemers

Artikel 2 van 4

Groene thuiswerkbox voor thuiswerkende werknemers

Sinds maart 2020 werken we massaal thuis. De overheid geeft nog steeds aan dat thuiswerken voorlopig de norm blijft om het Coronavirus in te perken. Zowel bij werknemers als werkgevers bevalt dat thuiswerken eigenlijk heel erg goed. Velen zien de voordelen van het nieuwe normaal en diverse werkgevers spreken al vaste thuiswerkdagen af met hun personeel.

Maar wat kost het de thuiswerker extra per maand? En waar lopen werknemers tegenaan? Hoe zorg je ervoor dat een thuiswerker ook thuis optimaal geconcentreerd aan de slag gaat?

Kosten thuiswerken
Hoeveel kost thuiswerken nou eigenlijk en is de werkgever verplicht in deze kosten tegemoet te komen? Een raming van het Nibud geeft aan dat thuiswerken ongeveer 2 euro per dag kost. Een full time thuiswerker komt dan al snel uit op zo’n €43,30 aan extra kosten per maand. Een verplichting richting de werkgever om werknemers tegemoet te komen in deze kosten is er (nog) niet. Daarentegen stellen diverse werkgevers al van alles in het werk om thuiswerkers tegemoet te komen. Uit onderzoek blijkt dat inmiddels een op de vijf werkgevers een vergoeding uitkeert. Voornamelijk in de publieke sector en bij grotere organisaties. Een vergoeding in de vorm van geld is dan gebruikelijk. Maar er gebeurt meer.

Waar lopen thuiswerkende collega’s tegenaan en hoe speel je hier als ondernemer op in?
Wat kun je als werkgever doen? Vergoed je geen kosten? Wat kun je dan wel doen? Vragen die je als ondernemer wellicht bekend in de oren klinken. Naast een geldelijke tegemoetkoming missen collega’s vaak een praatje aan de koffietafel. Een stukje gezelligheid en de sociale contacten waar iedereen altijd zo’n behoefte aan heeft. En buiten werktijd om? Dan staat het periodieke bezoek aan de (vaak drukke) supermarkt centraal.

Je kunt je werknemers als werkgever met een klein gebaar een warm gevoel geven. En een stukje ontlasten in de moeilijke tijden die we met elkaar doorbrengen. Tegemoet komen kan op verschillende manieren. Doormiddel van een tegemoetkoming maandelijks bij het salaris bijvoorbeeld. Tegemoet komen én ontlasten doe je met een Duurzame Thuiswerkbox, boordevol ecologische huishoudproducten! Je geeft je werknemers een warm gevoel, rust en aandacht. Ze hoeven de deur niet meer uit om hun basisproducten in huis te halen. Een mooi (en functioneel) gebaar als werkgever naar gewaardeerde werknemers.  

Verras en ontlast je personeel
De gemiddelde tegemoetkoming aan thuiswerkend personeel in Nederland is €43,30. Geef je personeel ook graag iets extra’s in plaats van een bedrag bovenop het salaris? Een groen gebaar, lokaal ingekocht en mogelijk gemaakt door meerdere ondernemers? Daarnaast ontzorg je je medewerkers in deze bijzondere tijden en geef je ze net dat beetje aandacht wat ze nu vaak missen. Met een box boordevol milieuvriendelijke huishoudelijke producten is het personeel klaar voor een nieuwe (thuis)werkmaand!

 

Verzending in de meeste gevallen gratis
Al onze producten reizen in milieuvriendelijke gerecyclede verpakkingen naar het personeel toe. Op werkdagen besteld is binnen 24 uur verzonden, naar de huisadressen van de medewerkers. Je hebt zelf je handen volledig vrij om je te focussen op de processen in je organisatie. Liever maatwerk of contact?

 

© 2020 - 2024 Ecoboxen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel