Sorteer op
 • Vejibag Standaard 27,9 x 30,5 cm
  Vejibag Standaard 27,9 x 30,5 cm

  Deze eco Vejibag is er om voedselverspilling tegen te gaan. Houd je groente tot een week kakelvers! Ideaal tegen verspilling, goed voor de wereld en je portemonnee. Bestel 'm hier online!

  € 23,50
 • Vejibag Long
  Vejibag Long

  Deze eco Vejibag is er om voedselverspilling tegen te gaan. Houd je groente tot een week kakelvers! Eenvoudig in gebruik, goed voor de natuur. Absoluut tegen voedselverspilling. Bestel jij 'm online?

  € 25,95

De Vejibag!

Groente houd je langer knapperig en vers wanneer je het bewaart in een Vejibag. Haal je regelmatig verse groente op de markt? Of heb je net als wij een groentetuin? Dan is dit product echt ideaal!

Hoe werkt het?

 1. Ga zonder plastic tas naar de (super)markt.

 2. Maak de Vejibag nat en wring hem uit. Zorg ervoor dat hij vochtig is.
 3. Was de groente en schud het uit. Let op, je hoeft de groente niet droog te maken. Als er maar niet teveel water achterblijft is dat voldoende.
 4. Doe de gewassen groente in de Vejibag en bewaar het geheel in de koelkast. Besprenkel de zak zo nu en dan met wat water, zodat deze vochtig blijft.

Welke groente bewaar je in een Vejibag?

Je kunt alle groenten bewaren in een Vejibag. We hebben twee varianten. De standaard Vejibag wordt vaak gebruikt voor het bewaren van een krop sla, andijvie of bloemkool. Ook kleinere groenten verpak je in een standaard Vejibag. Denk aan courgettes, paprika’s en champignons. In de grotere variant van de Vejibag worden vaak de grotere en langere groenten bewaard. Denk aan prei, wortelen, rabarber en bleekselderij.

Waar komt de Vejibag vandaan?

De Vejibag is inmiddels al jaren op de markt. In 2013 is de Vejibag ontstaan vanuit een idee van Sally Erickson. Ze kweekt zelf groenten in een kas en verkoopt dat op een boerenmarkt. Maar hoe houd je je dagverse groente zo lang mogelijk vers? Het begon met een vochtige theedoek. Ze kwam er al snel achter dat groenten langer vers bleven wanneer je ze koel en vochtig bewaard.

Naast het vers houden van groenten draagt de Vejibag naast het tegengaan van verspilling, ook bij aan het tot stilstand brengen van het plastic probleem. Vanzelfsprekend komt er bij de productie van Vejibags naast het Bio-katoen geen andere vervelende grondstof kijken. Meer informatie? Dat vind je hier op de site van de Vejibag!

 

© 2020 - 2024 Ecoboxen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel