per pagina
Sorteer op
 • Bee's Wrap Single Large
  Bee's Wrap Single Large

  De grote variant van de Bee’s Wrap is ideaal voor het verpakken van je lunch. Tupperware kan echt niet meer en we moeten ook van de diverse wegwerpfolies af. Bestel hier en draag bij aan jouw leefomgeving!

  € 9,00
 • Katoenen Boodschappennetje Groot
  Katoenen Boodschappennetje Groot

  38 x 30 cm

  € 4,99
 • Hugger Bag - Champagne Frost 400ml
  Hugger Bag - Champagne Frost 400ml

  Deze Hugger Bag van Ecoboxen gebruik je om voorraad in te bewaren en snacks mee te nemen naar school of werk. Maar waar de Hugger Bag ook enorm geschikt voor is, is het bewaren van restjes in de koelkast. Mooie bijkomstigheid is…

  € 12,95
 • Food Huggers: set of 5 Fresh Greens
  Food Huggers: set of 5 Fresh Greens

  Samen tegen voedselverspilling met deze fraaie Food Huggers! Super handig om stukken fruit mee te verpakken, maar ook echt ideaal om bijvoorbeeld glazen of open blikken mee af te sluiten. Je bestelt jouw hugger hier online!

  € 18,50
 • Duurzame Lunchtas Grijs-Geel
  Duurzame Lunchtas Grijs-Geel

  Duurzame Fluf Lunchtas Grijs-Geel- 30x21x12cm
  - Grijs-geel
  - Voor langdurig gebruik
  - Fijn design
  - Duurzame productieDeze heerlijke lunchtas is mooi, biologisch en uitwasbaar. Gemaakt om langdurig te gebruiken, met passie voor…

  € 36,50
 • Bee's wrap 3-pack Assorted Forest Floor
  Bee's wrap 3-pack Assorted Forest Floor

  Een plasticloos bos is iets waar we alleen van kunnen dromen. Dat behoort tot het verleden! Stop met het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal en gebruik deze Bee's Wraps. Bestel hier online!

  € 23,50
 • Katoenen broodzak zonder opdruk
  Katoenen broodzak zonder opdruk

  47 x 31 cm

  € 4,99
 • Hugger Bag - Champagne Frost 900ml
  Hugger Bag - Champagne Frost 900ml

  Deze Hugger Bag van Ecoboxen gaat de strijd aan met voedselverspilling. Je doet de restjes er eenvoudig in, sluit de bag af en zet ‘m in de koelkast. Uniek aan de Hugger Bag is dat je het geheel direct in de magnetron…

  € 17,95
 • The Avocado Sock Olive
  The Avocado Sock Olive

  De Avocado Sock, gebreid van 100% wol, warmt de avocado op een natuurlijke manier op en zorgt ervoor dat deze na een dag klaar is voor consumptie. Laat geen avocado meer overstuur gaan en bestel jouw sok hier!

  € 19,95
 • Food Huggers set of 5 Ice Blue
  Food Huggers set of 5 Ice Blue

  Je hebt geen plastic zakjes meer nodig en draagt zo direct bij aan het verminderen van overtollig plastic afval. Schakel nu om en draag direct bij aan het terugdringen van voedselverspilling! Bestel eenvoudig online!

  € 18,50
 • Food Huggers set of 5 Terra Cotta
  Food Huggers set of 5 Terra Cotta

  t geen plastic zakjes meer nodig en draagt zo direct bij aan het verminderen van overtollig plastic afval. Schakel nu om en draag direct bij aan het terugdringen van voedselverspilling! Bestel hier online!

  € 18,50
 • Avocado Food Huggers set of 2 Fresh Greens
  Avocado Food Huggers set of 2 Fresh Greens

  Samen tegen voedselverspilling met deze fraaie Food Huggers voor avocado's! Super handig om een halve avocado in te verpakken en heel leuk om te geven aan echte avocado lovers. Bestel hier online!

  € 15,49
 • Vejibag Standaard 27,9 x 30,5 cm
  Vejibag Standaard 27,9 x 30,5 cm

  Deze eco Vejibag is er om voedselverspilling tegen te gaan. Houd je groente tot een week kakelvers! Ideaal tegen verspilling, goed voor de wereld en je portemonnee. Bestel 'm hier online!

  € 23,50
 • Vejibag Long
  Vejibag Long

  Deze eco Vejibag is er om voedselverspilling tegen te gaan. Houd je groente tot een week kakelvers! Eenvoudig in gebruik, goed voor de natuur. Absoluut tegen voedselverspilling. Bestel jij 'm online?

  € 25,95
 • Bee's Wrap 3-pack Large
  Bee's Wrap 3-pack Large

  De Bee's Wrap Bijenwas doekjes van Ecoboxen zijn het meest duurzame alternatief voor aluminiumfolie en folies van plastic. Duurzaam dus en super handig in gebruik. Bestel hier online!

  € 23,50
  1 - 15 van 31 resultaten
 • 1
 • 2
 • 3

Duurzaam verpakken: waarom is het belangrijk en hoe werkt het?

Duurzaam verpakken wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Het gaat niet alleen om het verminderen van de hoeveelheid afval die we produceren, maar ook om het verminderen van de milieu-impact van verpakkingen. In deze tekst leggen we uit waarom duurzaam verpakken belangrijk is en geven we enkele voorbeelden van duurzame verpakkingen.

Waarom duurzaam verpakken belangrijk is

Duurzaam verpakken is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste draagt het bij aan het verminderen van de hoeveelheid afval die we produceren. Verpakkingen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van het afval dat we produceren, en veel van deze verpakkingen zijn niet recyclebaar of worden niet op de juiste manier gerecycled. Door te kiezen voor duurzame verpakkingen, zoals herbruikbare of recyclebare verpakkingen, kunnen we de hoeveelheid afval die we produceren verminderen.

Ten tweede heeft duurzaam verpakken ook een positief effect op het milieu. Veel verpakkingen worden gemaakt van materialen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals plastic. Door te kiezen voor duurzame materialen, zoals gerecycled papier of biologisch afbreekbare materialen, kunnen we de milieu-impact van verpakkingen verminderen.

Voorbeelden van duurzame verpakkingen

Er zijn verschillende voorbeelden van duurzame verpakkingen die gebruikt kunnen worden. Een van de meest populaire duurzame verpakkingen is de herbruikbare verpakking. Deze verpakkingen zijn gemaakt van materialen die meerdere keren gebruikt kunnen worden, waardoor de hoeveelheid afval die we produceren vermindert. Daarnaast zijn er ook verpakkingen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materialen, zoals karton en maïszetmeel. Deze verpakkingen breken na gebruik af en worden opgenomen in de natuurlijke kringloop.

Tot slot zijn er ook verpakkingen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, zoals gerecycled papier of plastic. Deze verpakkingen verminderen de hoeveelheid afval die we produceren en verminderen ook de vraag naar nieuwe grondstoffen.

Conclusie

Duurzaam verpakken is belangrijk voor het verminderen van de hoeveelheid afval die we produceren en voor het verminderen van de milieu-impact van verpakkingen. Er zijn verschillende duurzame verpakkingen beschikbaar, zoals herbruikbare verpakkingen, biologisch afbreekbare verpakkingen en verpakkingen gemaakt van gerecyclede materialen. Door te kiezen voor duurzame verpakkingen, kunnen we allemaal bijdragen aan een duurzame toekomst.

 

 

© 2020 - 2024 Ecoboxen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel