Blog: onze webshop is live!

Artikel 4 van 4

Onze webshop is live!
Na jaren van ecologische en biologische producten verzamelen voor eigen gebruik kunnen we het jou ook mogelijk maken je ecologische voetafdruk te verkleinen. We zijn hier natuurlijk heel trots op. Maar hoe is ons Ecoboxen-platform tot stand gekomen?

Milieuvriendelijk is populair
Je ziet het overal om je heen gebeuren. De laatste jaren lijkt het wel dat iedereen om je heen bezig is met zijn of haar ecologische voetafdruk en een duurzaam leven. 

Plastic, plastic, plastic
Wist je dat de Corona-crisis tot meer overtollig plastic leidt? De dalende olieprijs zorgt ervoor dat ondernemers weer massaal overstappen op nieuw plastic. Hoe lang moet het nog duren voordat men ervan doordrongen is dat plastic niet vergaat? Nooit meer? Onderstaand beeld zegt alles.. Een strand, overvol met plastic afval.

Fragmentatie en microplastic
Plastic vergaat niet en wordt alleen maar kleiner. Microplastic zijn al kleiner dan een halve centimeter, nanoplastics zijn zelfs met moderne microscopen nauwelijks te zien. Al die kleine deeltjes vergaan nooit en zijn echt overal. In de lucht, in de grond, in het water en in voedsel..

Plastic productie
Een schatting is dat 3% van het geproduceerde plastic naar het milieu lekt. Vanaf de Tweede Wereldoorlog is 6,3 miljard ton plastic afval geworden. Als de huidige trend doorzet is er om en nabij het jaar 2050 sprake van 12 miljard ton plastic in het milieu en op stortplaatsen. Ook al doen we ons best om alles op te ruimen, er komt zoveel plastic bij dat we dit niet bij kunnen houden. De enige manier om het probleem van plasticvervuiling aan te pakken is het gebruik ervan drastisch aan te pakken.

Meer weten
Wil je meer weten over het grote plastic-probleem, vervuiling of de plasticsoep? Op https://www.plasticsoupfoundation.org/ vind je alle informatie. Op https://www.plasticsoupfoundation.org/plastic-probleem/plastic-milieu/plastic-vergaat-niet/ lees je meer over waarom plastic niet vergaat. Op https://www.plasticsoupfoundation.org/plastic-probleem/plastic-milieu/micro-en-nanoplastics/ kom je alles te weten over microplastic en nanoplastic.

Duurzaam gekapte bossen
Wist je dat er wereldwijd dagelijks tussen de 250.000 en 300.000 bomen gekapt worden om toiletpapier van te maken? En dat er per persoon ruim 400 bomen op de wereld staan? Het mag niet zo zijn dat bomen in de natuur worden gekapt en vervolgens via een toiletruimte rechtstreeks het riool in gaan.

Duurzame bossen zorgen voor de instandhouding van natuur. Met verantwoord bosbeheer worden bossen niet alleen in stand gehouden, maar lopen andere bossen minder gevaar gekapt te worden voor palmolie- en sojaplantages en mijnbouw. Op http://www.fsc.nl/ lees je hier alles over.

Het aanbod duurzame huishoudelijke producten
Ook supermarkten laten een lichte beweging zien op het gebied van duurzame producten. Wat betreft het aanbod van producten in plastic is er nog een wereld te winnen, echter zien we steeds meer ecologische huishoudelijke producten terug in de assortimenten van bijvoorbeeld supermarkten. Houten tandenborstels, composteerbare vuilniszakken en Eco schoonmaakmiddelen, bestaande uit biologisch afbreekbare grondstoffen. En niet te vergeten boomvriendelijk toiletpapier, uiteraard met EU Ecolabel. Mooi dat je meer en meer met producten die je dagelijks gebruikt het verschil kunt maken.

Wat jij kunt doen
Er zijn veel mogelijkheden waarbij je een ecologische voetstap kunt verkleinen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen niet of zo weinig mogelijk te vliegen en minder of geen vlees te eten. Echter begint een duurzaam leven misschien wel bij je dagelijkse boodschappen.

Sluit je aan
Wij helpen je verder bewuste keuzes te maken. Sterker nog, die keuze hoef je niet eens te maken. Dat doen wij voor je. En we nemen je veel werk uit handen en besparen je de dagelijkse ritjes naar supermarkt en drogisterij. Gemak noemen we dat. Voor een mooie prijs. Onze doel: heel Nederland gebruikt biologisch afbreekbare huishoudelijke producten, zonder plastic. Voor een schonere leefomgeving.           

 

© 2020 - 2024 Ecoboxen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel